Hardlopen met zonnebril is zeker mogelijk en ook zeer belangrijk om te gebruiken tijdens bijvoorbeeld zonnige weersomstandigheden. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om een zonnebril tijdens het hardlopen te gebruiken en geven we een paar tips waar je op moet letten voor het kopen van een goede hardloopbril.

Inhoudsopgave
Hardlopen met zonnebril
Beste hardloop zonnebril
Hardloop zonnebril dames
Hardloop zonnebril heren
4 Tips voor het kopen van de beste hardloop zonnebril

 

Hardlopen met zonnebril: Bescherm je ogen tegen UV-straling!

Heerlijk hardlopen in de buitenlucht is natuurlijk zeer fijn. Het zonlicht en vitamine D die je ontvangt, wanneer je lekker buitensport is natuurlijk goed voor je spirit en gezondheid. Denk er echter ook aan om je huid en ogen goed te beschermen wanneer je aan buitensport doet, zoals hardlopen en triatlon. De zon geeft namelijk ook ultraviolette straling af. Zelfs wanneer het wat bewolkt is. Naast goed en regelmatig drinken tijdens het buitensporten, is het ook belangrijk om je huid en ogen te beschermen. Ook al loop je een half uurtje, ook dan moet je voor bescherming zorgen. De gevolgen van een beschadigde huid door te veel blootstelling aan UV-straling door zon is bekend. Je huid veroudert niet alleen snel, wanneer je je niet goed in smeert. Ook het risico op huidkanker vergroot je. In onze collectie vind je dan ook zonnebrillen die je ogen beschermen tegen UV-A en UV-B straling, maar daarnaast ook hip en trendy zijn. Het design van de hardloop zonnebril is zo gemaakt dat het niet glijdt maar ook krasvaste en lichtgewichte materialen bevat.

 

Beste hardloop zonnebril

Goodr hardloop zonnebril

Er zijn verschillende prijs/kwaliteit sport zonnebrillen op de markt voor het hardlopen. Hoe weet je nu wat de beste hardloop zonnebril voor je is? Wil jij een hippe hardloop zonnebril die ook nog eens prettig zit voor een betaalbare prijs? Kijk dan eens naar de Goodr sport zonnebrillen, geschikt voor o.a. als hardloopzonnebril en fietsbril. Deze sport brillen van Goodr bevatten anti-slip materiaal voor een goede grip, UV-400 bescherming, krasvast en blijven rotsvast zitten tijdens het hardlopen. Wil je hardloop zonnebrillen met een sportieve look? Kies dan voor de hardloopbril van Rogelli. Deze sport zonnebril bevat ook goede grip, leuke kleurtjes en een sportieve look.

 

 

Hardloop zonnebril dames

Ben je op zoek naar een hardloop zonnebril dames? Zowel de sport brillen van Goodr en Rogelli zijn geschikt om te gebruiken als hardloop zonnebril. Ze zijn niet te groot en sluiten goed aan, zodat tijdens het hardlopen de bril niet op en neer beweegt.

Hardloop zonnebril heren

Ben je op zoek naar een hardloop zonnebril heren? Zowel de sport brillen van Goodr en Rogelli zijn geschikt om te gebruiken als hardloop zonnebril. Ze zijn niet te groot en sluiten goed aan, zodat tijdens het hardlopen de bril niet op en neer beweegt.

Een hardloop zonnebril kopen? 4 Tips: Waar moet je op letten…

Waar moet je op letten als je een hardloop zonnebril gaat kopen en is deze ook echt geschikt om te kunnen hardlopen? Hieronder geven we een paar tips die hierbij handig zijn.

 1. Bevat de zonnebril gepolariseerde glazen en beschermt het je ogen tegen UV-A en UV-B straling middels UV-400 lenzen?
  Wees zuinig op je ogen en let er goed op dat beide kenmerken aanwezig zijn.
 2. Zijn de glazen van krasvast materiaal?
  Tijdens het sporten ben je intensief bezig. De kans op een kras wanneer je ergens tegenaan stoot is groot. Het is natuurlijk niet fijn, wanneer je de eerste beste keer ergens tegen aan stoot meteen een kras op de glazen van je sportbril hebt.
 3. Controleer of de zonnebril van zweetbestendig materiaal gemaakt is voor de grip
  De zonnebril moet zo ontwikkeld zijn dat er gebruik wordt gemaakt van anti-slip materiaal. Hierdoor heb je beter grip en glijdt de zonnebril niet tijdens het sporten en zweten.

 4. Let op de schokbestendigheid van de sport zonnebril
  Het frame van de zonnebril dient van lichtgewicht en stevig materiaal gemaakt te zijn

 

Summary
Article Name
Hardlopen met zonnebril: bescherm je ogen tegen UV-straling!
Description
Hardlopen met zonnebril: bescherm je ogen tegen UV-straling! Lees de tips waar je op moet letten bij het kopen van een hardloopzonnebril!
Author
Publisher Name
NonStop Running

Ontvang Onze GRATIS Hardlooptips & tricks!

MIs niets en blijf als eerste op de hoogte van de laatste hardlooptips en tricks.

Je bent succesvol ingeschreven!