Eerste testloop met de Topo Athletic MT2. ’s Morgens als ik opsta en de gordijnen open doe beginnen mijn ogen te glinsteren. Het heeft gesneeuwd! Ideale omstandigheden voor de training van vandaag. Op het programma staat een testloop met de MT2, een trailschoenen van het vrij jonge merk Topo Athletic. Collega trainers Nico van Putten en Michel van der Heide hebben een prachtige ronde uitgezet in het buitengebied van Goor. Deze omgeving leent zich helemaal voor een training op trailschoenen. Smalle, kronkelende paadjes en een glooiend landschap met heftige klimmetjes en dalen. Het verse laagje sneeuw voegde een extra dimensie toe aan de natuur en betoverde de omgeving in een schilderachtig landschap.

De training begon met een vlak stukje bospad. Daarna was het gedaan met de egale ondergrond. Vanaf dat moment werden de MT2’s keer op keer uitgedaagd. Heuveltje op, heuveltje af wisselden elkaar voortdurend af. Tjonge, jonge wat ging dat lekker op deze schoenen. Wat een grip! Geen enkele angst om weg te glijden. En wat een enorm stabiel gevoel geven deze Topo’s. Dit is onder meer te danken aan de lage heeldrop van 3mm. De heeldrop (hoogteverloop van de zool) is namelijk één van de kenmerkende eigenschappen van de Topo Athletic collectie. Alle modellen hebben een lage heeldrop, variërend van 0 tot 5 mm. Deze lage drop zorgt voor extra stabiliteit, hetgeen extra voordeel biedt in een heuvelachtig of oneffen terrein.

De zool van de MT2 kent een redelijk tot grof profiel, maar ook weer niet te grof. Hierdoor zijn de schoenen niet uitsluitend geschikt voor onverhard terrein maar kunnen ook prima uit de voeten op de verharde weg. Heb je een keer een parcours met wisselende ondergrond, dan kun je rustig de MT2 aantrekken.

Deze testloop heeft uitgewezen dat de MT2 uitstekend geschikt is voor trails zoals we die in Nederland kennen.

Ontvang Onze GRATIS Hardlooptips & tricks!

MIs niets en blijf als eerste op de hoogte van de laatste hardlooptips en tricks.

Je bent succesvol ingeschreven!