Nadat ik bijna 12 jaar bij Atletiekvereniging MPM in Hengelo had gezeten ben ik ruim 5 jaar geleden gestopt met hardlopen, verhuizing, ander werk enz. Na 2 jaar niet gelopen te hebben ben ik toch weer begonnen. De eerste 3 weken rustig toen steeds iets sneller. Na 6 weken dacht ik dat ik weer op mijn oude nivo was, maar toen schoot het me in de kuit. 3 weken niets doen, weer beginnen, nu nog rustiger, enz. Drie maanden later schoot het me weer in de kuit. Helemaal chagrijnig ben ik toen maar gestopt met hardlopen. Ik had er alles aan gedaan om het te voorkomen: rustig inlopen, thuis veel rekken (zowel de diepe als oppervlakkige kuitspier), extra kuitspier oefeningen, enz.
Twee jaar geleden ben ik toch weer begonnen met detzelfde resultaten, nadat me dit in 2017 weer overkwam, was ik HELEMAAL klaar met hardlopen. Ik dacht, tja 50 gepasseerd, het lichaam wil allemaal niet meer zo, ouderdom enz, enz.
Tot voorjaar 2018. Na 4 jaar met kuitproblemen besloot ik voorjaar 2018 nog 1x een allerlaatste poging te wagen. Tja het hardloopbloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik had me voorgenomen nog langzamer te beginnen en dit minimaal 3-6 maanden vol te houden, zonder te versnellen. Wat een straf was dat, ik had het gevoel dat ik achteruit liep zo snel ging ik. Maar goed, na 4 maanden had ik gelukkig nog steeds geen klachten, ik liep alleen op zachte ondergrond (zandpad) en nooit meer dan 3,7km, omdat ik wist dat ik dan geen problemen zou hebben. Na de vakantie ging het nog steeds goed en toen ik er 6 maanden op had zitten dacht ik, ik ga naar Frans en haal me nu nieuwe hardloop schoenen. Want als het 6 maanden goed gaat, gaat het ook langer goed. 
Frans verkocht me weer mijn geliefde Saucony schoenen en hoorde mijn verhaal over de afgelopen 4 drama jaren aan. Hij bood me meteen aan om eens Sport compressiekousen van Herzog te proberen. Dat aanbod nam ik aan en nadat ik er eerst een paar kilometer aan moest wennen, zat het toch wel erg fijn. Ik merkte dat ik sneller kon lopen zonder problemen te krijgen, dus ik vroeg Frans of ik ze nog iets langer kon lenen. Dat mocht gelukkig.
In die 2 weken, durfde ik voor het eerst langer dan 3,7 km te lopen. Ik ging 5km lopen, daarna 8km, daarna 10km, en kreeg nog steeds geen problemen met mijn kuit. Toen ben ik interval training gaan proberen. Dat had ik meer dan 4 jaar niet aangedurfd. Na het inlopen van 3km, een interval van 5 x 200 meter met een 17km tempo. En zelfs dat ging goed, nou eerlijker gezegd UITSTEKEND.
Toen was ik volledig overtuigd en heb de HERZOG Compressiekousen meteen bij Frans besteld. Ik ben nu weer 4 maanden verder en loop altijd met de kousen van Herzog en het gaat nog steeds uitstekend.
Ik heb 4 jaar kuitproblemen gehad, waarvan ik nooit verwacht had dat ik ze zou overwinnen. Maar mede dankzijde sport compressiekousen van Herzog kan ik eindelijk weer mijn geliefde hardloopsport beoefenen. Ik hoop dat er daarom meer mensen zijn die hier misschien ook baat bij zouden kunnen hebben, maar dit niet weten.
Veel succes !
Arjan Oosterdijk
Sportmasseur en Fysiotherapeut
Summary
Review Date
Reviewed Item
Herzog Compressie kousen Tubes
Author Rating
51star1star1star1star1star

Ontvang Onze GRATIS Hardlooptips & tricks!

MIs niets en blijf als eerste op de hoogte van de laatste hardlooptips en tricks.

Je bent succesvol ingeschreven!